top of page

Коні, гори та справжній Ти.


Гуцульський автентичний дух навкруги, густі праліси, які вкривають довколишні гори, неймовірно захоплюючі краєвиди... Це все - фермерське господарство «Полонинське», яке розташувалось в урочищі Прелуки (930 м. над рівнем моря). Урочище знаходиться між горою Гострою та полониною Руна, які забезпечують йому захист від холодних вітрів. Господарство займається кінним туризмом задля збереження та розведення коней гуцульської породи в їх природньому середовищі.

Здавна відома гірська порода коней «гуцуликів» (так їх називали місцеві мешканці гуцули), які були надійними помічниками в господарстві та вірними побратимами у військових походах. Вчені вважають, що гуцульський кінь є прямим нащадком тарпана-лісового і степового дикого коня. У цих конях гармонійно поєднується нестримна свобода степового дикого коня, а благородність, витривалість та надійність гуцульського гірського. Вони на диво спокійні, тож годяться як для початківців, так і для досвідчених вершників. Унікальність цих коней полягає не тільки у добрій вдачі та працездатності, а й в особливій плавній манері ходу – вони не скачуть, як інші коні, а ніби плавно пливуть над землею. Щоправда, їзда верхи на гуцульських конях по крутих гірських схилах відрізняється від манежної їзди, тож потрібні певні навички та вміння.

Походи відбуваються відповідно до рівня підготовки групи людей: для початківців, наприклад, можна приємно провести час верхи в двогодинному турі лісовими стежками через потоки, помилуватись надзвичайними краєвидами, а для досвідчених можливий навіть кількаденний похід по горах з усіма перевагами кінного туризму. Саме для таких досвідчених вершників і заядлих мандрівників буде створюватися клуб кінного туриста. Учасниками клубу можуть стати всі бажаючі, хто декілька разів був у походах і проявив цікавість та активність.

Записуватись в тур потрібно заздалегідь, зв’язавшись з організаторами. Детальну інформацію щодо планування походу (телефони, локацію, умови, вартість походу та ін.) можна знайти на сайті https://www.hutsulpony.com. Щодо ночівлі, то до ваших послуг хатинка для туристів або ж можливість переночувати у власному наметі на території господарства. Перед кожним походом відбувається інструктаж, після якого ви сміло можете рушати вперед, назустріч пригодам.

Досвідчені інструктори обов’язково розкажуть про особливості поведінки та характеру коней, покажуть основи їзди в гірській місцевості. Перед вами відкриються величні простори Карпатських гір і безліч неймовірно захоплюючих краєвидів. А головне, ви будете почувати себе в безпеці, адже поруч будуть професіонали, які завжди готові допомогти, і ваш коник, який буде вірним і надійним супутником впродовж всієї подорожі.

Тут немає електрики та майже відсутній мобільний зв'язок, тому якщо ви справді хочете відпочити від цивілізації та щоденної метушні - тоді вам варто приїхати саме сюди)))Тільки уявіть: після денного походу ви готуєте собі смачну їжу на вогнищі, проводите ніч в колі друзів та однодумців за приємною бесідою, або ж просто лягаєте на запашну траву і спостерігаєте за небом, всипаним зорями, які мерехтять тут по-особливому)))

Автор: Inna Osadcha

374 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page