top of page
  • Фото автораHutsulkoni

Чому ми займаємося кінним туризмом


Основна мета діяльності ФГ "Полонинське господарство" - це збереження коней гуцульської породи в їхньому природньому ареалі. В розведенні важливим є тестування. Одна з гілок тестування коня - робоча продуктивність. Інші, для тестування гуцульського коня проводять "гуцульську стежку", де досвідчений вершник проїжджає штучно створені перешкоди. Оскільки наші коні живуть у гірських умовах, для чистоти експеременту, ми обрали інших шлях тестування - кінний туризм по природніх гуцульських стежках з недосвідченим туристом. Таким чином, ми чітко бачимо робочу продуктивність кожного коня.

Для того, щоб Ви знали про коня, який з Вами працює, ми подаємо інформацію про історію нашого табуна.

2001 рік. У племрепродукторі з розведення коней гуцульської породи ФГ "Золота Підкова"було придбано 2 жеребці: Булан і Мудрий, які по типу екстер'єру, норову і за характером найбільш підходили для нашої роботи.

Декілька років ми крили кобил двома жеребцями. Після чого, було вирішено вести лінію Мудрого. В 2007 році Булана було продано в КСК Магнат, там він став відомим як Бублік.

2003 рік. Від Мудрого було вибрано одного жеребчика (Вітер), якого не було пущено в кастрацію. І у 2003 році декількох кобил 2001 р.н. перекрили Вітром, свідомо пішовши на імбридінг, з метою закріпленя ознак по Мудрому. Від Вітра та Гілки отримали у 2004 році жеребця Орлика, який до сьогодні є основним жеребцем.

2007 рік. Орлик і Булан ішли по лінії Гургула (словацька лінія), тому у 2007 році з Угорщини ми завезли жеребця (Вулкан), який йде по буковинській лінії Ойшора. Ця лінія, генетично дуже віддалена від лінії Гургула. Перекриваючи Вулканом, жеребцем з лінії Ойшора, уникаємо депресії близькородинного схрещування, отримуємо хороших коней із закріпленими ознаками.

Просимо Вас, висилати фото, історії та враження від коней нашого табуна з якими Вам доводилося працювати, для повноти інформації про кожного коня окремо, а згодом і цілого табуна.

Працюємо разом!

Індивідуальні сторінки коней дивіться тут: https://www.hutsulpony.com/koni

77 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page